Daha İyi Sıralama İçin En İyi Anahtar Kelime Araştırma Stratejileri

Aşağıdakiler, 2022’de size başarı ve daha iyi SERP sıralaması getirecek birkaç anahtar kelime araştırma tekniğidir:

Kitlenizin Sorunlarını Anlayın

SEO çabalarınız, sitenize trafik çekmeyi ve ziyaretçilerinize aradıkları cevaba sahip olduğunuzu göstermeyi amaçlar. Ancak, önce neye ihtiyaç duyduklarını belirlemeniz en iyisi olacaktır. Kitlenizin sorunlarını belirleyin, ardından onları ikna etmek için anahtar kelime listenizdeki ilgili kelimeleri kullanın.

Belirli bir ürünü endüstri terminolojisine zaten aşina olan kişilere satmıyorsanız, kullanmayın. Kitlenizin dilinden, anlayacakları ifadeler kullanarak konuşun.

İlgili Konuları/Önemli Konuları Anlayın

Bir ürün veya hizmet satıyorsanız, alanınızda uzman olmalısınız. Kullanıcıları çekmek için ürünlerinizle ilgili temalar hakkında bilgi edinin ve bu konularla alakalı terimleri kullanın. Bilgili olmak SEO’nuza fayda sağlar ve sizi yardım ve bilgi arayan müşteriler için daha iyi bir kaynak yapar.

Negatif anahtar kelimeler, arama sonuçlarınızda görünmesini istemediğiniz kelimelerdir. Negatif anahtar kelimeler kullanarak sitenizi sizinle mutlaka alakalı olmayan SERP’lerden uzak tutabilirsiniz.

Düşük Rekabetçi Anahtar Kelimeleri Seçin

Herkesin kullandığı o kadar popüler olan anahtar kelimeler size yardımcı olmaz. Ayda 1000 arama yapanlar gibi daha az rekabete sahip anahtar kelimeleri seçin; sıralama ve tıklama alma şansınız daha yüksek olacaktır.

Kullanıcılarınızın çoğunun aradıklarını bulmak için Google’a başvuracağını zaten biliyorsunuz. Google’ın algoritması, tüketicilere daha iyi hizmet vermek ve tıklama almak için arama kutusunda tahmini metin üretti.

İnsanların ne aradığını görmek için kendi aramanızı yapın. SEO’nuza odaklanmak istediğiniz bir anahtar kelime veya kelime öbeği yazdığınızda ne olduğunu görün. Bu, kullanıcılarına çok aşina olan bir kuruluştan size yeni anahtar kelime önerileri sağlayabilir.

Güvenilir anahtar kelime araştırması yapmanıza yardımcı olacak çok sayıda SEO’ya özel araç bulunmaktadır. Onlardan en iyi şekilde yararlanın! Anahtar kelime seçimindeki varsayımların çoğunu ortadan kaldırarak, tam olarak neyin işe yarayıp neyin yaramadığını bilmenize olanak tanırlar.

Anahtar Kelime Listesi Oluşturun

Yapabileceğiniz en önemli SEO işlerinden biri, kapsamlı ve alakalı bir anahtar kelime listesi oluşturmaktır. Yeni bir SEO projesine başladığınızda tamamlamanız gereken ilk görevlerden biri anahtar kelime araştırmasıdır. Burası, sayfa içi içerik optimizasyonunuzun ve yeni içerik oluşturma işleminizin başladığı yerdir.

Bir sonraki aşama, elbette, bu stratejiyi eyleme geçirmek ve potansiyel okuyucularınızın veya müşterilerinizin her birinin arama amacını karşılamak için mümkün olan en iyi içeriği oluşturmaktır.

Yorum Ekle