2017 Mavi Renk Modası

Moda konusu tartışılmaz dünyanın en önemli endüstrilerinden birisi. Zira moda denen kavram her alana yansıdığından endüstrinin birçok dalını aynı anda etkiliyor.

Modaya yön veren kişiler yılda iki defa bir araya gelerek sezonun trendlerini belirliyorlar. Bu trendlerin içinde kıyafetlerin biçimleri, renkler, kumaşlar, aksesuarlar, ayakkabılar, saçlar kısaca akla gelebilecek her şey oluyor ve sonrasında da bilindiği üzere dünyanın her yerinde sezonun moda akımlarını tanıtmak için defileler düzenleniyor.

mavi renk

mavi renk

İşte bu kış göreceğimiz renklerin başında da mavi geliyor. Hani şu kimilerimizin favori rengi olan maviyi bu kış seven de sevmeyen de giyecek gibi görünüyor.

Üstelik mavi renginde skala o kadar geniş ki, insanlar mavinin istediğini tonunu giyebilecek.

Mavi Giyinmenin Püf Noktaları

Ama tam da bu giyme noktasına dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Hadi onları sıralayalım:

  • Öncelikle kendi ten renginize uyan bir mavi tonunu seçin. Her ton her insana gitmez ve siz kendinize en çok yakışan tonunu bulun.
nehir mavisi

nehir mavisi

  • Tepeden tırnağa mavi olmayın ve maviyi giydiğiniz tonuna uygun renkler ile kombinleyin. Örneğin koyu mavi tonlarını kırık beyaz veya bej gibi renkler ile tamamlayabilirsiniz.
  • Giysinizin renginin gideceğiniz ortama uygun olmasına dikkat edin. Mavi renginde çok geniş bir renk aralığı olduğu için koyu tonlarını gece ve işe giderken, açık tonlarını gündelik yaşamda tercih edin.
  • Tek renk olarak kullanmak istemiyorsanız o zaman desenli olan mavi giysileri tercih edin.

Yorum Ekle