Organik Meyve Hakkında Temel Bilgiler

Organik tarım ürünleri, yetiştirme ve işlenme biçimini ifade eder. Biyolojik zararlı kontrolünü kullanarak yapılan organik meyve üretiminde,  toprak verimliliği kimyasal etkilerden korunur ve yenilenir. Organik düzenlemelere göre meyve üretiminde genetiği değiştirilmiş organizmalara izin verilmez ve organik gıdalar, yapay maddeler, koruyucular veya ışınlama olmadan asgari olarak işlenir. Organik meyveler bahçede ya da paketleme evlerinde geleneksel olarak yetiştirilen diğer meyveler ile karışmamalıdır.

Organik Meyve Yetiştiriciliği Nasıl Yapılıyor?

Her şey, bitkileri besleyen ve bitki hastalıklarının görülme sıklığını azaltmaya yardımcı olan sağlıklı topraklar inşa etmeye yardım eden uygulamalarla başlar. Organik meyveler yalnızca doğal malzemeler ve proseslere dayanan ulusal organik kurallar çerçevesinde onaylanan malzemeler ve yöntemlerle yetiştirilir ve de ambalajlanır. Organik bahçeler; kompost, hayvan gübresi, balık unu, bitki artıkları ve diğer doğal besin maddelerinden oluşan beslenme ekleri ve doğal gübreler alırlar.

Doğal haşere kontrol yöntemleri; bitki özlerinden, maya fermantasyonundan, yararlı böceklerden, çiftleşme bozucu feromonlardan ve zararlı yem ve tuzak sistemlerinden türetilir. Yabancı otlar, malçlama, kaplama serilmesi ve mekanik yöntemlerle kontrol edilebilir. Buna ek olarak, sertifikalı organik meyveler, özel olarak temizlenmiş ve organik meyve işlemek üzere hazırlanmış fırça ve su kullanarak ekipman üzerinde işlenebilir ve paketlenebilir.

meyve

meyve

Organik Meyveler Neden Daha Pahalı?

Organik meyve yetiştiriciliği yüksek maliyetlidir. Örneğin; sertifikalı organik meyve yetiştirildiğinde arazi üç yıl organik olarak yetiştirilmelidir veya sertifika verilmeden önce üç yıl bekletilmelidir.  Bu, ilk sertifikalı organik hasattan en az üç yıl önce, ulusal organik standartlara göre izin verilen uygulamalar ve malzemeler kullanılmalıdır. Üçüncü yıldan önce, meyve bahçesindeki meyveler “geçiş meyvesi” olarak kabul edilir. Geçiş meyvesi, “organik olarak yetiştirilmiş” sertifikası ile satılamaz.

Nitekim maliyet yüksek, ürün sınırlı olsa da organik çiftçiler toprağa verdiklerinizin, topraktan aldıklarınıza derin bir etkisi olduğunu anlıyor. Bu nedenle, ürünlerini yetiştirdikleri toprağı zenginleştirmek için izole bir ortamda, doğallığı koruma uygulamalarına güveniyorlar. Nihayetinde daha yüksek bir besin içeriği ve genellikle daha iyi tat sunan bir ürün elde edilmesini sağlıyorlar. https://www.dogalavm.com/ web sitesini takip etmenizi ve organik gıda tüketimi ile yaşam tarzınıza ve çevrenize katkıda bulunmanızı tavsiye ederiz.

Yorum Ekle